Web Tasarımı Ve Web Sitesi Oluşturma İçin En İyi Yazılım Hangisidir?
Herkesin malumudur ki en basit editörler ile bile web yazılım işlemleri yapılabilir. En iyi web tasarım yazılımı, istediğiniz web sitesini oluşturmanızı kolaylaştıracak olandır. Editörler ile HTML, CSS ve hatta JavaScript gibi web kodlarını kodlamadan ve özelleştirmeden farklı öğeleri kolayca birleştirerek oluşturabilirsiniz.
Bir zamanlar, web sayfası oluşturmak için sıkı programcılık bilgisi gerekliydi. Ancak günümüzde bu süreci kolaylaştırmak için birçok araç vardır. Görsel arayüzlere sahip olan ve web yazılım oluşturmak için en iyi araçlar olarak kabul edilen bu programların birçoğu, blokları sürükleyip bırakma, bir sunum üzerinde çalışıyormuşsunuz gibi metin ve görüntü ekleme özelliklere de sahiptir.
Diğer web tasarım araçları, daha doğru bir web sitesi oluşturmalarına yardımcı olmak için gelişmiş metin düzenleyicileri olarak hareket eden programcılara yöneliktir. Bununla birlikte, çoğu web tasarım aracı bu iki temel arasında bir yerde bulunur.
Web uygulaması nasıl çalışır?
Teknik olarak, bu bir istemci-sunucu web uygulamasıdır. Prensibi anlamak için böyle bir mimarinin temel unsurlarını hatırlayalım. İstemciler tarayıcıdır, hosting ise web sunucusudur . İletişim internet ağı üzerinden gerçekleşir. Bir web uygulamasının başlangıçta kısmen veya tamamen tanımlanmamış içeriğe sahip sayfalardan oluştuğunu hayal edin. Web sayfalarının son içeriği, belirli bir kullanıcı bir istek gönderdiğinde oluşturulacaktır. Tarayıcıda gördüğümüz sayfalar statik veya dinamik olabilir.
Statik bir web sayfasının çalışma prensipi
1- Kişi, adres çubuğuna ilgili adresi veya aramayı girer.
2- Tarayıcı bunu web sunucusuna gönderir.
3- Talebi analiz eder, özel işaret ve talimatların olmadığını belirler.
4- Üzerindeki herhangi bir veriyi değiştirmeden tarayıcıya bir web sayfası gönderir. Örneğin, bu haber materyali, genel standart bilgilerdir.
Dinamik sayfaların işlem prensipi:
1- Tarayıcı, web sunucusuna bir istek gönderir. Örneğin, bu kullanıcının, kendisi için belirli bilgileri göstermesi gereken bir dizi özelliğe sahip olduğu bilgisi gibi, bu da sayfanın dinamik olacağı anlamına geliyor. Yani web yazılım saate, duruma göre bir işlev gerçekleştirebilir. Yönetim paneli ile içerik eklenebilir.
2- Web sunucusu bunu, özel yazılımın özel değişkenler eklemek için kurallar ve talimatlar uygulayacağı uygulama sunucusuna gönderir. Örneğin, sistemde bir kişi yetkilidir. Tam adı ve kendisiyle ilgili diğer bilgileri içeren bir sayfa düşünülebilir.
3- Sunucu, bitmiş web sayfasını alır, tarayıcıya verir, bu da isteği yapan ziyaretçiye gösterilir.
CMS İçerik Yönetim Sistemleri
İçerik yönetim sistemleri, hem kişisel hem de ticari işletmelerin hayatını kolaylaştıran sistemlerdir.
Web tasarım yazılımı sizin için çok karmaşıksa, basitliğe ve kullanılabilirliğe odaklanan çevrimiçi web sitesi oluşturucuları deneyebilirsiniz. Özellikle web yazılım için kullanılan CMS sistemlerinden WordPress, Joomla web sitesi geliştirme alanında en meşhurlarındandır.
Yayınlama
Genellikle web yazılım kendi bilgisayarımızda programlar ile test ederiz. Ancak yayınlamak istediğimizde, web sunucusuna yüklememiz gerekir. Ve işte bu son adımdır. Tipik olarak, web sayfası barındırıcıları, sayfaya yükleye bilmemiz ve İnternet üzerinden kullanıma hazırlayabilmemiz için genellikle FTP kullanır. Buna ek olarak, bu sunucularda genellikle SSH etkin de bulunur, böylece sunucuya bağlanabilir ve sunucuyu yönetebiliriz.
Örneğin FileZilla , bulacağımız Windows için en iyi FTP istemcilerinden biridir. Bu program, sunucuya bağlanmamıza, dosya yüklememize, dosya indirmemize ve hatta “canlı” değişiklikler yapmamıza izin verecektir. Yönetimsel amaçlarla SSH üzerinden bağlanmak için, PuTTY’de olduğu gibi bu protokolle uyumlu başka bir program aramanız gerekir .
/* Hilmi Bilici Mayıs 2021 */